Projecte de millora del Mirador dels Munts

Dimarts, 11 de juliol de 2023 a les 00:00

El passat 10 de juliol del 2023 es van iniciar les obres d’adequació del Mirador del Santuari dels Munts.

Aquesta actuació forma part del projecte “Osona: Paisatge, Tradició i Cultura”. Un seguit d’iniciatives d’integració comarcal identitari, per destacar els valors del territori comú; creant una Xarxa de Miradors d’Osona als municipis de l’Esquirol, Perafita, Sant Agustí de Lluçanès, Sant Bartomeu del Grau, Sant Pere de Torelló i Sant Quirze de Besora.

L’any 2019 es va firmar un conveni de col·laboració entre el Consell Comarcal d’Osona i l’Ajuntament de Sant Agustí per al finançament i l’execució de les actuacions del projecte, el qual, degut a la COVID-19, s’ha vist endarrerit.

El projecte ha estat redactat per Batlleiroig, empresa multidisciplinària que combina la pràctica del planejament, el paisatgisme i l’arquitectura. Compromesos amb el medi ambient i apostant per generar un impacte mínim i màxim integratiu amb la naturalesa del paisatge, així com amb la utilització de materials km 0 i autòctons.

L’adjudicatària de la licitació del projecte i, per tant, encarregada d’executar l’obra és Senyalització i Natura SL i la direcció de l’obra i la coordinació de seguretat i salut anirà a càrrec de Batlleiroig.

La intervenció consistirà en una millora i adequació del pàrquing, afavorint la correcte senyalització dels espais disponibles per deixar el vehicle, la creació d’una plataforma i escales per facilitar l’accés al mirador, la disposició de baranes de seguretat i bancs integrats en el paisatge, així com la presència d’un tòtem, característic de tots els miradors d’aquest projecte.

El projecte serà cofinançat entre el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Sant Agustí de Lluçanès.

El termini d’execució és de cinc mesos i quedarà acabada a finals d’aquest any 2023.

Darrera actualització: 11.07.2023 | 14:00