Comissió de treball contra la violència de gènere

Divendres, 18 d'agost de 2023 a les 00:00

Des de la regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Sant Agustí de Lluçanès, i amb el suport del finançament Pacte d’Estat contra la Violència de gènere del Ministeri d’Igualtat, un any més, s’ha donat suport a la Comissió de treball contra la violència de gènere de la qual formen part el personal especialitzat de l’àrea bàsica de salut, personal tècnic del Consorci del Lluçanès, el Consorci d’Osona de Serveis Socials, el Grup d’Atenció a les Víctimes de Mossos d’Esquadra i personal de l’Oficina tècnica d’Igualtat de Gènere i LGTBI d’Osona i del SIE de Manresa.

L’objectiu principal és actuar coordinadament posant en funcionament el circuit treballat contra la violència masclista en l’àmbit de la parella. És un circuit adaptat a la realitat del nostre municipi i del Lluçanès i consensuat per a tots els agents que hi  intervenen. D’aquesta manera es poden atendre casos concrets donant respostes conjuntes i coordinades a les persones afectades. Mitjançant la comissió durant el darrer any també s’han proposat activitats de sensibilització i campanyes de comunicació, especialment entorn a les jornades del 25-N i el 8-M; s’han portat a terme tallers i xerrades als centres educatius de referència del municipi, per sensibilitzar a infants i joves; s’ha impulsat formació específica pels mateixos membres de la comissió i també dues formacions per col·lectius específics: una per a les educadores d’Educació Infantil de les escoles i escoles bressol i una altra per l’equip docent de l’Escola de Música i Arts del Lluçanès (EMAL).

Des de l’Ajuntament tenim el compromís de seguir reforçant i ampliant l’acció contra les violències masclistes. És per això impulsem diferents accions de sensibilització i prevenció que desenvolupem de manera directa o bé amb el suport i assessorament del Consorci del Lluçanès i de l’Oficina tècnica d’igualtat de gènere i LGTBI d’Osona. La suma i implicació coordinada de diferents entitats i institucions en la lluita i l’abordatge de les violències masclistes, és un pas important en el què tots i totes hem de sumar esforços. I nosaltres així ho hem pogut fer destinant-hi els fons del Pacte d’Estat 2022 contra la violència de gènere, que gestiona el Ministeri d’Igualtat. Per tot això, un any més, ho volem compartir amb els veïns i veïnes de Sant Agustí de Lluçanès,donant a conèixer la nostra aportació per reforçar aquest servei que utilitzen o poden utilitzar les dones del nostre municipi.

Amb el suport de:

    

Darrera actualització: 22.08.2023 | 14:22